SLOW BURNERS

Een nieuwe formatie uit Vlaanderen met een voor ons bekende frontman, nl. Johan Loisen, de man die met Hobo & the River Drops ons laatste bluesconcours won! Nu terug met iets heel anders, maar wel met een groep klasse muzikanten.

De formatie SLOW BURNERS is de muzikale ontdekkingsreis van vijf muzikanten die elkaar per toeval tegenkwamen in de zomer van 2016.
 
Nadat ze in het verleden menig club- en festivalpodium bevolkt hadden met verschillende bands als Howlin’ Bill, Bluezilla, Hombres Amplificados, Smalltown Willie and the Fender Benders, Tattoo Turnkey en Hobo and the River Drops, waren ze allemaal klaar voor een nieuwe uitdaging namelijk een band vormen, die geworteld is in de blues, maar niet begrensd door de traditionele opvattingen over het genre. Ze trokken in september de repetitieruimte in en onmiddellijk begon er een vreemde chemie te spelen onder de leden. Wat er muzikaal uitkwam, was wel degelijk blues, maar in elke song klonken al snel de echo’s door van de muziek waar zij allen mee opgroeiden in de 60’s en 70’s.

Website SLOW BURNERS

facebook  SLOW BURNERS

 terug naar programma ΛΛ