LITTLE VICTOR & BAND

Little Victor, de Salvator Dali van de blues, heeft in de jaren tachtig zijn jeugd doorgebracht in Memphis waar hij nog de originele blues scene meemaakte. In 1981 richtte hij op 14 jarige leeftijd zijn eerste bandje op.
Hij speelde samen met RL Burnside, The Hound Dog Taylor Tribute Band, Big Joe Louis, Little George Sueref, Hubert Sumlin en vele anderen.
Heden ten dage is Little Victor “de” hoeder van de “old school down home” blues, zijn (slide)gitaar techniek is soepel, virtuoos en authentiek. Zijn luidruchtige, vrolijke showmanship, “larger than life” persoonlijkheid, en grondige kennis van de fijne kneepjes van de down home traditie hebben hem tot een populaire internationale festival attractie gemaakt.
Het is vooral de samenwerking met zijn jeugdidool Louisiana Red, die duurde van 2005 tot de dood van Red in 2012, die hem wereldwijd respect en bekendheid bezorgde. Uit deze samenwerking met Louisiana Red ontsproot in 2009 de fantastische cd "Back To The Black Bayou" die beide heren vele prijzen en nominaties opleverde.

website: LITTLE VICTOR & BAND

facebook  LITTLE VICTOR

 terug naar programma ΛΛ